Minik Eller Kreş ve Bakım Evi

Gönderen İl: Mardin
Uygulama Adı: Minik Eller Kreş ve Bakım Evi
Sağlık Tesisi Adı: Midyat Devlet Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu:  Personelimizin yaşamış olduğu kreş sorunu.
Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: 2014 yılında başlandı. / Mesai saatleri içerisinde sürekli devam ediyor. B Blok 2. Katta kuruldu.
Nasıl Uygulandı: 2014 yılında Artuklu Üniversitesi’ne bağlı olarak 2 sınıftan ibaret kuruldu. 2020 Ekim ayında hastane bünyesine geçerek eğitim vermeye devam etmektedir.
Kim tarafından uygulanabilir: Tüm hastaneler tarafından uygulanabilir.
Ne İşe Yaradı : Çalışan personelimizin yaşamış olduğu kreş sorununu çözerek işe  gözleri arkada kalmadan gelerek  çalışma ortamında daha mutlu oldukları tespit edilmiştir. Çocukların ebeveynleri tarafından zaman kaybı olmadan kreşe bırakılma ve alınmaları çocuklarımız için pozitif olmuştur. Kreşimizde yapılan 10 soruluk kreş memnuniyet anketimize toplamda 21 veli katılmış olup; memnuniyet oranı % 93.02 olarak tespit edilmiştir. Toplamda 2 sınıf halinde olup; Minik Kalpler sınıfı (2,5 - 4 yaş) 18 öğrenci,  Kelebekler Sınıfı (4 - 6 yaş) 18 yaş toplamda 40 öğrencimiz, 3 öğretmen, 1 aşçı, 1 hizmetli olmak üzere 5 personel görev yapmaktadır.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Yok
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Hasta giriş - çıkışından bağımsız yapıda olması.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz: Genel hastaneler, dal hastaneleri gibi tüm yataklı sağlık kurumlarında uygulanabilir.
Yayınlanma Tarihi: 26.08.2022

• Mardin Kreş manşet.jpeg