Her Yenidoğan İçin Bir Fidan

Gönderen İl: İzmir

Uygulama Adı: Her Yenidoğan İçin Bir Fidan

Sağlık Tesisi Adı: Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu: Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları  Ek Hizmet binamızda ayda  yaklaşık 500-600 doğum gerçekleşmektedir. “Her Yenidoğan İçin Bir Fidan”  ile amacımız  yeni doğum yapmış annenin değerli olduğunu hissettirmek, adına fidan dikerek farkındalık oluşturmak, doğaya katkı sağlamaktır. 2020 yılı Emzirme Haftası teması ‘’Yeşil Bir Dünya İçin Emzirin’’ olmuştur. Emzirmek ikincil karbon ayak izini yani kullandığımız ürünlerin doğaya negatif etkilerini azaltmak için bebeklerimizi beslemede kullanılan en etkili yöntemdir. Emzirmenin gerçekleşemediği durumlarda biberon, emzik, yapay meme ucu, pompa vb. diğer aparatların imalatından bozulmalarına kadar ortaya çıkan sera gazı doğaya ve tüm canlılara zarar vermektedir. Emzirmek anneliğin doğal bir sürecidir. Doğaldan uzaklaşılmadığı durumlarda emzirmek sorunsuz gerçekleşebilir.Ağaçlar sadece oksijen kaynağı değil; erozyonu, kuraklığı önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir, kökleriyle su tutarak sellerin oluşmasını engeller, gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Bütün bu faydaları düşündüğümüzde ağaçları korumanın ve ağaç dikmenin önemini daha iyi anlayabiliriz.

Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Hastanemiz Bahçesinde

Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi: 2020 yılı Ekim ayında

Nasıl Uygulandı: Hastanemizde doğum yapan anneler için   “Her Yenidoğan İçin Bir Fidan”  uygulaması ile fidan dikilmiş sonrasında da katılım belgeleri takdim edilmiştir.

Kim tarafından uygulanabilir: Kadın Doğum Hizmeti veren tüm Hastaneler ve Kadın Doğum Dal Hastaneleri

Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması): Uygulama sonunda hasta  memnuniyeti sağlanmıştır.

Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Problem yaşanmamıştır.

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: İl Orman Müdürlükleri ile beraber çalışabilirler, katılım belgeleri hazırlanabilir.

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Kadın Doğum Hizmeti veren tüm Hastaneler ve Kadın Doğum Dal Hastaneleri

• Her Yenidoğan İçin Bir Fidan Dağıtım Foto.png
  • Her Yenidoğan İçin Bir Fidan Dağıtım Foto2.png