Ağız ve Diş Sağlığında Erişilebilirlik

Gönderen İl: Zonguldak

Uygulama Adı: Ağız ve Diş Sağlığında Erişilebilirlik
Sağlık Tesisi Adı: Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Neden İhtiyaç Duyuldu:Ağız ve diş sağlına erişim kolaylığı sağlamak için ihtiyaç duyuldu.
Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,):Otopark,bahçe ve zemin kat alanlarında.
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?:Sürekli
Nasıl Uygulandı:Zemin düzenlemesi yapılıp engelli rampaları oluşturuldu.Belirli yerlere(otopark,hastane girişi,tuvaletler vs.) engelli çağrı butonları yerleştirildi.Giriş  kat planına ve asansör içerisine yönlendirme sağlamak için braille alfabesi ile  yazılı uygulama yapıldı.Ayrıca asansör içerisine sesli uyarı anonsları eklendi.Engelli hastalarımızın erişimi için klinik oluşturuldu.Bu şekilde rehber doğrultusunda tüm standartlar sağlanarak Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz,Zonguldak Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu denetimi sonucu Erişilebilirlik Belgesini almaya hak kazanan ilk Kamu Kurumu oldu.Belgemizi Sayın Valimiz adına Zonguldak Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Veli Köktürk takdim etti.
Ne İşe Yaradı : Kolay ulaşılabilir alanlar oluşturularak engelli hastalarımıza yönelik erişilebilirlik sağlandı.Bu şekilde  daha rahat, hızlı ve konforlu bir  tedavi yapıp memnuniyet düzeyini arttırarak hizmet verilmesi sağlandı.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler:Yok.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz:Tüm sağlık tesislerinde uygulanabilir.

• IMG_6654 (1).JPG
  • IMG_6657 (4).JPG