Gebe Okulu Mezunlarına Evde Ziyaret Uygulaması

Gönderen İl: Bayburt

Uygulama Adı: Gebe Okulu Mezunlarına Evde Ziyaret Uygulaması

Sağlık Tesisi Adı: Bayburt Devlet Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu: Gebelik Sürecinde, Gebe Okulumuzdan eğitimlerini tamamlayıp mezun olan annelerimize doğum sonu süreçte destek olmak adına ihtiyaç duyulmuştur.

Hangi Alanda Uygulandı: Kurumumuzda Gebe Okulu tarafından eğitim verilen annelerin evlerinde uygulanmıştır.

Ne Zaman Uygulandı/ Sürekli Mi: Kurumumuz, Gebe Okulu tarafından ev ziyaretleri, 2018 yılından itibaren uygulanmaktadır.

Nasıl Uygulandı: Gebelik sürecinde, kurumumuz Gebe Okulu tarafından eğitim alıp doğum yapan annelerimiz, telefonla aranıp sözel izinleri alınmaktadır. Kabul etmeleri halinde hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Sağlık Hizmetleri Uzmanı ve Gebe Okulu Çalışanlarımız tarafından evlerinde ziyaret edilmektedir. Annelerimizin emzirme ve bebek bakımı ile ilgili varsa problemleri giderilmiş olup emzirmeleri doğumdan sonraki süreçte de gözlemlenmektedir. Ziyaretimizde annemizin lohusalık süreci hakkında da hatırlatmalar ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Anne ve bebekle hatıra fotoğrafları da çekilmiş olup, bebek anıları için albüm ve bebek için hediye verilerek ziyaretimiz ailenin resmi iznini alarak son bulmaktadır.

Kim Tarafından Uygulandı: Hastanemiz Gebe Okulu tarafından uygulanmıştır.

Ne İşe Yaradı: Gebe Okulumuzdan eğitim alan annelerimizin doğum sonu süreçleri, evlerinde gözlemlenerek emzirme hakkındaki bilgileri güncellenmiştir. Doğum sonu süreçte, annede ve bebekte herhangi bir sorunla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiği ve başvuracağı sağlık kuruluşları hakkındaki bilgileri tekrarlanmıştır. Gebe okulumuz instagram sayfasından da karşılaştığı sorunları bizimle paylaşabileceği konusunda yeniden bilgilendirilmiştir. Annenin lohusalık sürecinde de yalnız olmadığı, gebe okulu olarak her zaman yardımcı olacağımız konusunda farkındalık yaratılmıştır. Gebe Okulumuzdan eğitim alıp normal doğum yapan gebelerimizin oranı bir önceki yıla oranla % 57 artmıştır.

Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Uygulamamızda şimdiye kadar bir problemle karşılaşılmamıştır.

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Uygulama verilen eğitimleri yerinde değerlendirme, ailenin sorunlarını yerinde konuşma, emzirme ve bebek bakımı hakkında hatırlatmalar açısından verimli olmuştur.

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz: Kadın Doğum kliniği, yataklı servisi ve Gebe Okulu bulunan her hastanede uygulanabilir.

• bayburt gebe ok.2.jpg
  • bayburt gebe okulu 1.jpg