Dijital Öneri, Şikayet, Teşekkür Kutusu

Gönderen İl: Sivas

Uygulama Adı: Dijital Öneri, Şikayet, Teşekkür Kutusu

Sağlık Tesisi Adı: Suşehri Devlet Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu: Hastalarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini ölçerek iyileştirme çalışmaları yapmak

Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Sağlık Otelciliği

Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?:  Sürekli

Nasıl Uygulandı: Online formlar  ve bu formlara ait kare kodlar oluşturuldu. Online form sorumlulara ait iletişim kaynakları tanımlandı. Görseller hazırlanarak Hastanemizde hastaların hizmet aldığı alanlarda bulunan ( 8 Adet ) Öneri Şikayet kutularının üzerine  yapıştırıldı .Hasta veya Hasta yakınları akıllı telefonla kare kodu okutarak ilgili formu doldurmasıyla uygulama aktif hale gelmektedir.

Kim tarafından uygulanabilir: Kalite Yönetim Birimleri

Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması): Dijital Öneri , Şikayet , Teşekkür Kutusu sistemi sürekli olup,  hasta ve yakınlarının bu kare kodları akıllı telefonlarından okutarak ilgili ankete kolayca ulaşmakta öneri , şikayet veya teşekkürlerini bildirmektedir.  Anlık olarak bu formlar yorumlar rapor halinde Kalite Yönetim birimi ile Bilgi İşlem birim ekranına düşmektedir. Böylece hastalarımız memnuniyetsiz kaldığı konuların analizleri yapılarak gerekli iyileştirme çalışmaları hızlıca yapılabilmektedir.

Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Telefonların internet erişiminde sorunlar yaşanabilmektedir.

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Online form hazırlarken katılımcıların kolaylıkla dolduracağı tasarımlı form uygulamalarını seçmek

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Tüm sağlık tesislerinde uygulanabilir.
  • öneri şikayet (1).png
  • öneri şikayet (2).jpeg