Hasta Odasında Kanal FTR Egzersiz Uygulaması

Gönderen İl: Bolu

Uygulama Adı: Hasta Odasında Kanal FTR Egzersiz Uygulaması

Sağlık Tesisi Adı: Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu: Hastanemiz tarafından tıbbi tedavinin yanında egzersizin önemi ve özellikle Covid-19 döneminde hastalarımıza faydalı olabilmek amacıyla yayınlanmıştır.

Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Yatan hasta servislerinde televizyon üzerinden kanal FTR yayınlanmaktadır.

Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: Hastanemiz, özellikli bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olarak hizmet vermektedir.  Her geçen gün kendini daha da yenileyerek, hastalarımızın ve değişen dünyanın gelişimine ayak uydurarak sürekli ve kesintisiz hizmet vermektedir.

Nasıl Uygulandı: Kliniklerde hasta odalarında televizyon üzerinden kanal FTR oluşturularak egzersiz videosu yayınlandı. Klinik hemşireleri tarafından hasta eğitimleri verirken kanal FTR egzersiz videosununda eğitimi verilmektedir.

Kim tarafından uygulanabilir: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon klinikleri hasta odaları ve egzersiz ünitelerinde uygulanabilir.

Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması):. Uygulama ile hasta / çalışan memnuniyeti ve güvenliği (hasta memnuniyeti; öncesi %97, sonrası %99), insan kaynağının etkin kullanımı, zaman yönetimi, fiziki mekânların etkin kullanımı konularında verimlilik ve etkililik sağlanmıştır.

Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Herhangi bir problem yaşanmadı.

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Hastaların fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinde egzersizin öneminin kabullenmesi, tıbbi tedaviye destek olduğuna inanması için ilk yatışta hastalara eğitim verilmesi önem arz etmektedir.

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Tüm Hastaneler

Egzersiz videosu: