Covid-19 Kapsamında Alınan Önlemler

Gönderen İl: Zonguldak

Uygulama Adı: Covid-19 enfeksiyonu kapsamında alınan önlemler
Sağlık Tesisi Adı: KDZ. Ereğli Devlet Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu: Sağlık çalışanlarının Covid-19 enfeksiyonuna karşı güvenliğini artırmak
Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Kan alma, kayıt, acil servis
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: 2020 Mart
Nasıl Uygulandı: Kan alma, kayıt, acil servis vb. alanlarda hasta ve çalışan arasına teması önleyecek bariyer şeklinde şeffaf panolar yerleştirildi. Hastaların birbiri ile mesafesini korumak amaçlı yere işaretlemeler yapıldı. Hastanenin tüm alanlarında dezenfeksiyon amaçlı çalışmalar yürütüldü.
Kim tarafından uygulanabilir: Tüm sağlık merkezleri
Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması): Hasta ve sağlık çalışanı arası mesafeyi artırarak temas önledi, risk azaltıldı.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Maskelerin de bulunması nedeniyle karşılıklı bağırarak iletişim sağlanması
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler:
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Tüm hastaneler

• covid-19 (1).jpg
  • covid-19 (5).jpg