Hastanede Doğum Yapmış Annelere Evde Ziyaret Uygulaması

Gönderen İl: Isparta

Uygulama Adı: Hastanede Doğum Yapmış Annelere Evde Ziyaret Uygulaması
Sağlık Tesisi Adı:  Isparta Şehir Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu:   Gebelik sürecinde gerek hastanemiz kadın-doğum polikliniklerinde gebeliği takibi yapılan   gerekse gebe okulumuzdaki eğitimlere düzenli katılıp  eğitimlerini tamamlayarak gebe okulumuzdan mezun olan ve  hastanemizde doğum yapan annelerimizin doğum sonrasındaki süreçte de destek olunması gerektiğini farkettik.
Hangi Alanda Uygulandı: Hastanemizde Doğum yapmış annelerin evlerinde
Ne Zaman Uygulandı/Sürekli Mi: 2019 yılından beri sürekli.
Nasıl Uygulandı:   Gebeliği sürecinde Gebe Okulumuzda eğitim alan anne adayları doğum yaptıktan bir ay sonraki 1 ay içinde  telefonla arandı. Kabul etmesi durumunda evde ziyaret edileceği, anneye emzirme eğitimi verileceği,  bebekte gelişecek problemlerle ilgili bilgilendirmeler yapılacağı söylendi. Kabul eden anne adayları evlerinde gebe okulumuz ve bebek hemşiremiz tarafından ziyaret edildi. Ziyarette annenin lohusalık süreci ve gelişebilecek sorunlar konuşularak, talebi doğrultusunda eğitim ve bilgilendirme yapıldı. Bebek hemşiremiz tarafından uygulamalı emzirme eğitimi verildi.
Kim tarafından uygulandı:  Gebe Okulumuz ve Emzirme Okulumuz tarafından uygulandı.
Ne İşe Yaradı:  Gebeliği sürecinde hastanemiz gebe okulunda eğitimlerini alan ve  Kadın Doğum Polikliniklerimizde gebelik takipleri yapılarak  hastanemizde  doğum yapan annelerimizin lohusalık sürecinde ve sonrasında yaşayacakları sorunları minimize edildi. Yanlış emzirmeden kaynaklı annede ve bebekte gelişecek sorunlar tespit edilip doğru emzirme yöntemleriyle ortadan kaldırıldı. Ziyaret esnasında annede ve bebekte saptanan ekstra sorunlar hakkında hastanemizde başvurabilecekleri klinikler hakkında yönlendirmeler yapıldı. Ziyaretlerimiz sonrasında anne adaylarından yapılan geri dönüşlerde hasta memnuniyet oranı  %80 olarak saptanmıştır.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler:  Uygulamada herhangi bir problemle şimdiye kadar karşılaşılmamıştır.
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Gebe okulundan mezun olan , hastane kadın doğum kliniklerinde takip edilen gebelerle gebe okulu eğitmenleri tarafından iletişim kurularak  düzenli uygulandığı takdirde hasta memnuniyetine katkı sağlamaktadır.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz:  Kadın doğum kliniği, yataklı servisi ve gebe okulu bulunan tüm hastanelerde uygulanabilir.

• 2377b574-440f-4334-8ba7-7cfd6ed773ea.jpg
  • 444e4f04-8926-4daf-83d3-cac1cfb2d711.jpg