Gebe Okulu Egzersiz ve Pilates Uygulaması

Gönderen İl: Siirt
Uygulama Adı: Gebe Okulu Egzersiz ve Pilates Uygulaması
Sağlık Tesisi Adı:
Neden İhtiyaç Duyuldu: Sağlıklı bir gebelik sürecinin geçirilmesi bilinçli bir doğum ve sağlıklı bir bebek ve en önemlisi sezaryen doğum sayısını en aza indirmek ve pilates eğitimleri ile normal doğumu kolaylaştrmak.
Hangi Alanda Uygulandı : Gebe Okulu
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: 2016 /Sürekli
Ne İşe Yaradı: Hasta ve hasta yakınları gebelik süreci doğum öncesi ve sonrası konusunda bilinçlendirildi. Öz güven artarak bilgisizliğin neden olduğu kaygı ortadan kalktı. Gebelik sürecindeki kaygı panik ve endişenin yerini pozitif duygular aldı. Fizyoterapist eşliğinde Pilates salonunda yapılan egzersizler ile gebeler doğuma daha motive olarak hazırlandı.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Bölge itibariyle verilen eğitimlere katılım oranının istediğimiz seviyeye gelmemesi.
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Pilates yapılacak salonun gebeleri daha çok heveslendirecek şekilde düzenlenmesi
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz: Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri ile Eğitim Araştırma Hastanelerinde uygulanabilir.

• IMG_1228.JPG
  • IMG_2007.JPG