İş Uğraşı, Ergoterapi ve Mesleki Rehabilitasyon

Gönderen İl: Ankara
Uygulama Adı: İş Uğraşı, Ergoterapi ve Mesleki Rehabilitasyon
Sağlık Tesisi Adı: Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu: Nörolojik, ortopedik veya muskuloskeletal hastalıkların rehabilitasyonu nedeniyle hastanemizde yatarak ya da ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi görmekte olan  gazilerimizin ve hastalarımızın öncelikli olarak rehabilitasyon sürecinde ergoterapötik yaklaşımlarla rehabilitasyonun yanında öz güvenlerinin arttırılması, stresin azaltılmasıyla duyguların aktivitelere aktarımı ile iyileşme süreçlerine katkıda bulunması, fiziki yetenekler ile sanatsal yeteneklerinin geliştirilmesi için uygulanan tedavilerin bütünüdür.
Hangi Alanda Uygulandı: Tüm yatan hasta bölümleri ile poliklinik hastalarına özellikli oluşturulmuş sınıflarımızda alanında özelleşmiş fizyoterapistlerimiz ve sanatsal alanlarında eğitim alanında çalışan öğretmenlerimiz eşliğinde iş uğraşı ve mesleki rehabilitasyon alanında uygulandı.
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: Hastanemiz özellikli bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet vermekte ve  bu kapsamda kurslarını 2000 yılından itibaren vermektedir. Her yıl kendini daha da yenileyerek ve kurslarının özelliklerini hastalarımızın ve değişen dünyanın gelişimine ayak uydurarak ve geliştirilerek kesintisiz ve sürekli hizmet vermektedir.
Ne İşe Yaradı: Hastalarımızın özellikle motor ve duyusal becerilerinin geliştirilmesine, duyu bütünleşme tedavilerinin uygulanmasına, ergoterapinin hastaya özel seçilmiş rehabilitasyon programlarının uygulanması yanında rehabilitasyonun psikolojik, sosyal ve fiziksel olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine, başarma duygusu ile mutlu verimli bireyler olmalarına destek olmaktadır.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Hastalarımızın süreçlerinin fiziksel olarak yeti kaybı nedeniyle tedavinin önemli bir parçası kabul edilen bu süreçe aktif katılımlarında isteksizlik karşımıza çıkan problemdi.
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Hastanın bu tedavi grubunun fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecinin önemli bir parçası olduğunu kabullenmesinin yanı sıra tıbbi durumuna, ilgi alanlarına ve kültürel özellikleri ile yetenek ve becerileri de dikkat alınmalıdır.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz (Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Bu konuyu önemseyen tüm merkezlerde rehabilitasyonun önemli bir parçası olarak yer alabilir.
Yayınlanma Tarihi17.01.2020

• resim 1.jpg