COVID 19 Sonrası Takip Merkezi

Gönderen İl: Eskişehir

Uygulama Adı: COVID 19 Sonrası Takip Merkezi

Sağlık Tesisi Adı: Eskişehir Şehir Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu: COVID 19 Tanısıyla tedavi görmüş hastaların, izlem, varsa sistemik tutulum tespiti ve rahabilitasyon ihtiyaçları.

Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Poliklinik

Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: 2020 Aralık ayı itibariyle, haftada 3 gün olmak üzere sürekli.

Nasıl Uygulandı: Hastanemizde ya da farklı bir kurumda COVID 19 tedavisi görmüş hastalar, hekimlerinin post covıd izlem kararı vermeleri halinde COVID 19 İzlem Merkezinde randevu sistemi ile takip edilmektedir. Ayrıca; hastanemizde COVID 19 tedavisi görmüş hastalara telefon ile ulaşılarak merkeze davet edilmekte ve randevu oluşturulmaktadır. Ön değerlendirme sonrasında hastaya izlem kartı düzenlenerek merkezdeki hekim tarafından tetkik değerlendirmesi ve muayenesi gerçekleştirilir. Değerlendirme sonrasında, hekim tarafından gerekli görülmesi durumunda, hasta Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, İç Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Psikiyatri, Nöroloji vb. branşlarında belirlenen hekimlere konsülte edilerek yönlendirilir. Konsültan hekim tarafından yapılan değerlendirme sonrasında gerekli görmesi halinde ek tetkik istenerek, tedavi ya da rehabilitasyon kararı verilir. Hekim kararı ile 1 ay ya da 3 ay sonrasına tekrar kontrol randevusu oluşturulur.

Kim tarafından uygulanabilir: İlgili branşların ve tetkiklerin hizmet verdiği hastanelerde uygulanabilir.

Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması): COVID 19 tedavisi almış hastaların, tedavi süreci sonrasındaki izlem-takibi, varsa tutulum tespitleri ve rehabilitasyonlarının yapılması sağlanmıştır. Ayrıca, merkezde takip edilen hastalara memnuniyet anketi uygulanmış, memnuniyet oranının %94,3 olduğu tespit edilmiştir. (Hasta güvenliği ve hasta memnuniyetine katkı sağlamıştır)

Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Talep yoğunluğu.

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler:

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, İç Hastalıkları, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Psikiyatri, Nöroloji branşlarının ve ilgili tetkik hizmetlerinin verildiği, fiziki alanı yeterli olan genel hastanelerde uygulanabilir. ADSM, Dal Hastaneleri ve Entegre Hastanelerde uygulanamaz.

• FOTO 1.JPG
  • FOTO 2.JPG