Panoramik Cihaz Parçasının Protez Laboratuarı Şartlarında İmalatı

Gönderen İl: Ankara
Uygulama Adı: Panoramik Cihaz Parçasının Protez Laboratuarı Şartlarında İmalatı
Sağlık Tesisi Adı: Tepebaşı Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu: Panoramik çekimlerde zorunlu kullanılan ısırma çubuğunun çok sık olarak kırılması ve temininin yüksek maliyetli olması
Hangi Alanda Uygulandı:  Radyoloji alanları
Ne zaman Uygulandı /Sürekli Mi: 2019 yılından itibaren / Sürekli
Ne İşe Yaradı : Panoramik cihaz ısırma çubuğunun, kullanım esnasında sık kırıldığı tespit edilmiştir. Malzemenin satın alınması yoluyla temini planlanmış, ancak malzemenin piyasada yüksek maliyetli olması sebebiyle, hastanemiz protez laboratuarında parçanın ölçü modeli hazırlanıp hastane teknisyenlerimiz tarafından yapımı sağlanmıştır. Çok düşük maliyetle kendi imkanlarımızla kısa sürede aynı malzemenin üretimi yapılıp, panoramik cihazda hizmet kaybına neden olmadan radyoloji çekimlerinde süreklilik sağlanmıştır.
Malzeme talebi, satınalma süreci, parça temini aşamalarındaki süre ve iş yükü minimale indirilmiştir.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Yok
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Tıbbi cihazların bu türde küçük parça teminlerinde uygun ölçü maddeleriyle negatif kalıplar çıkarılarak hastane teknik ekipleri tarafından yapılabilir.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz: Tıbbi cihazların bu türde küçük parçaları bulunan tüm sağlık tesislerinde kullanılabilir

• tepe başı panoramik 2.jpg
  • tepebaşı panoramik 3.jpg