Sensörlü ve Pedallı El Dezenfektanı Uygulaması

Gönderen İl: Kayseri
Uygulama Adı: Sensörlü ve Pedallı El Dezenfektanı Uygulaması
Sağlık Tesisi Adı: Yahyalı Devlet Hastanesi
Neden İhtiyaç Duyuldu: Pandemi sürecinde; dezenfektan kullanımının daha hijyenik koşullarda sağlanması ve hasta, hasta yakınları, hastane çalışanları için daha ulaşılabilir olması amaçlandı.
Hangi Alanda Uygulandı (Polk, Servis, Acil, Ameliyathane, Lab, vb.,): Poliklinik giriş çıkışları, acil servis giriş çıkışları, yataklı servis giriş çıkışları, ameliyathane giriş çıkışları, laboratuar giriş çıkışlarında uygulandı.
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: Mayıs, 2020
Nasıl Uygulandı: Hastane idaresi tarafından dizayn edilen sensörlü el dezenfektanları belirlenen alanlara yerleştirildi.
Ne İşe Yaradı (Tercihen ölçülebilir değerler konulması, uygulama öncesi ve sonrası karşılaştırmaların yer alması): Hastaların ve personellerin hiçbir yere temas etmeksizin ellerini dezenfekte etmesi sağlandı.
Uygulamada Karşılaşılan Problemler: Ağır kokulu ve elleri tahriş edici dezenfektan konulursa hastalar kullanmamaktadır.
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Dezenfektan şişelerinin içerisine konulan sıvılarda elleri tahriş etmeyen ve rahatsız edici bir kokuya sahip olmayanlar tercih edilirse daha sık kullanılarak amacına ulaşacaktır.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz( Genel Hast., ADSM, Dal Hast. Entegre): Tüm sağlık tesisleri için uygulanabilir özelliktedir.

• Sensörlü  ve Pedallı El Dezenfektanı 3.jpg
  • Sensörlü  ve Pedallı El Dezenfektanı 2.jpg