Çocuk Diş Polikliniğinde Eğitici Çizgi Film

Gönderen İl: Sinop
Uygulama Adı: Çocuk Diş Poliklinik bekleme alanında çocuklara TV monitörü üzerinden Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Konularında çizgi film yayınlayarak hem bilinç oluşturmak hem de bekleme sırasında sıkılmalarını önlemek.
Sağlık Tesisi Adı: Sinop Ağız ve Diş sağlığı Merkezi
Neden İhtiyaç Duyuldu: “ Çocuk diş polikliniğinde bekleyen çocukların muayene aralığında sıkılması, diş fırçalama bilinçlerinin yeterli olmaması”
Hangi Alanda Uygulandı: Poliklinik
Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?: 02.01.2020/31.01.2020 ( Sürekli)
Ne İşe Yaradı:  “ Çocuk Diş Poliklinik alanında muayene sırasını bekleyen çocuklarda Ağız ve Diş Sağlığı bilincini geliştirdi, bekleme alanında sıkılmalarını önledi.”
Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler: Hastaların ve çalışanların ihtiyaçları doğrultusunda, bazen gözlem yaparak, bazen önerileri dikkate alarak farklı bir çalışmaya imza atabilirler.
Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir: ADSM/ ADSH

• 6.TV monitörü 2.jpg